Onderdelen

Onderdelen (6)

De verschillende onderdelen van onze muziekvereniging

maandag, 09 april 2018 08:54

Happy Beatz

Written by Super User

Happy Beatz is bedoeld voor iedereen die niet kan deelnemen aan reguliere slagwerkgroepen. Iedereen die graag bij een slagwerkgroep wil maar niet in andere groepen kan meespelen is welkom om in deze groep op een ontspannen en leuke manier muziek te maken.
Onze leden die een beperking hebben voelen zich thuis in deze groep omdat ze op een speciale manier les krijgen, nieuwe technieken leren en alle tijd hebben om nummers te repeteren. Dit alles onder leiding van een instructrice met ervaring in het aanbieden van muziekactiviteiten voor deze doelgroep. Ze wordt hierin ondersteund door vrijwilligers. Happy Beatz treedt drie tot vijf keer per jaar op en waren onder meer te zien en te horen tijdens het lenteconcert van onze muziekvereniging in Muzerijk.
Repetitie: donderdag 18.45u-19.45u
Locatie: Klankkelder, Nieuwe Markt 3a te Uden

zaterdag, 10 januari 2015 00:12

Opleidingsorkest

Written by Super User

Na de blazersklas stroom je door naar het opleidingsorkest van onze Muziekvereniging. Daar speel je, naast de individuele lessen, één keer per week een uur samen in een orkest. We spelen leuke en herkenbare muziek van deze tijd. Ook mag je zelf ideeën over leuke muziek aangeven. Daarnaast worden er jaarlijks diverse leuke optredens verzorgd.
Repetitie: woensdag 19.00u-20.00u
Locatie: Klankkelder, Nieuwe Markt 3a te Uden

vrijdag, 09 januari 2015 10:34

Harmonieorkest

Written by Super User

Het Harmonieorkest musiceert in orkestvorm, waarin houten en koperen blaasinstrumenten en slagwerk één geheel vormen. Het Harmonieorkest bestaat uit ruim 50 muzikanten. Bij nieuwe leden beslist de dirigent of men meteen bij het Harmonieorkest mag of moet starten bij het opleidingsorkest. De kwaliteit van het Harmonieorkest laat zich horen tijdens de regelmatig georganiseerde concerten en optredens waar allerlei soorten muziek worden vertolkt. Voor deze concerten wordt film- en musicalmuziek en andere populaire stukken ingestudeerd. Ook begeleidt de Harmonie bekende artiesten en organiseren een eigen Music Night.
Het Harmonieorkest verzorgt ook optredens tijdens de dodenherdenking, Koningsdag, Sinterklaas en diverse serenades.
Repetitie: dinsdag 19.45u-22.00u
Locatie: Klankkelder, Nieuwe Markt 3a te Uden

vrijdag, 09 januari 2015 10:33

Blazersklas

Written by Super User

Na deelname aan de actie starten de meeste leerlingen bij de Blazersklas. In de Blazersklas leert men voornamelijk om op een leuke en speelse manier gezamenlijk muziek te maken. Later kan men doorstromen naar het opleidingsorkest of zelfs het grote Harmonieorkest. De leerlingen die naar de Blazersklas gaan krijgen een instrument te leen van de vereniging. Naast de wekelijkse repetities van de blazersklas krijgen ze ook één keer per week les van een professionele docent. Zo worden lessen en orkestrepetities regelmatig afgewisseld. Daarnaast worden er jaarlijks meerdere optredens geregeld voor deze groep.
Repetitie: woensdag 18.30u-19.00u
Locatie: Klankkelder, Nieuwe Markt 3a te Uden

vrijdag, 17 november 2006 16:17

Slagwerkgroep

Written by Super User

De Slagwerkgroep is opgericht in 1953 als tamboerkorps. Onze slagwerkers hebben door het jaar heen een aantal flitsende optredens zoals de opening van de Knoerissenzittingen waar zij een groot enthousiasme uitstralen. Ook hebben zij regelmatig uitwisselingen met andere slagwerkgroepen, zodat zij zich kunnen meten met collega's uit andere plaatsen. Natuurlijk nemen zij deel aan alle concert optredens van het Harmonieorkest. Zij nemen daar een belangrijke plaats in. Zij spelen alle slagwerkinstrumenten en daarnaast op alle mogelijke instrumenten die voor slagwerk gebruikt kunnen worden zoals olietonnen. Alle stijlen van muziek worden verwoord zoals Braziliaans, Techno, muziek van Slagerij van Kampen enz. Ook nemen zij ook deel als Tamboerkorps tijdens muzikale rondwandelingen met Koningsdag en het inhalen van Sinterklaas.
Repetitie: maandag 19.30u-20.30u
Locatie: Klankkelder, Nieuwe Markt 3a te Uden

vrijdag, 17 november 2006 16:17

Slagwerkgroep in opleiding

Written by Super User

Voor de beginners is er een speciale slagwerkgroep in het leven geroepen. Muziekvereniging De Eendracht maakt gebruik van slagwerkschool “Beat It” om iedere maandag deze beginnende leden op te leiden tot een gevorderde slagwerker. Uiteraard worden er regelmatig optredens georganiseerd. Na verloop van tijd kunnen deze leerlingen doorstromen naar de slagwerkgroep.
Repetitie: maandag 19.00u-20.00u
Gezamenlijke repetitie met opleiding: 19.30u-20.00u
Locatie: Klankkelder, Nieuwe Markt 3a te Uden

Contact opnemen

Wenst u meer informatie over onze vereniging, dan kunt u met behulp van onderstaande knop contact met ons opnemen

contact